Mökkiviikonloppu

lauantaina, maaliskuuta 11, 2017
Oltiin viime viikonloppuna mökillä, kun Juhalla oli useampi päivä vapaata töistä. Tässä paikassa on vietetty monet ihanat viikonloput ja lomat, sekä myös juhlittu meidän häät! Julian mummo ja vaari asuu täällä, joten senkin vuoksi käymme usein mökkeilemässä. Tänne metsän keskelle kun saapuu perille, niin kroppaa heittää heti rennon moodin päälle ja kaikki stressi jää pääkaupunkiseudun hulinoihin.

Maisemat ovat huikean kauniit ympäri vuoden ja olohuoneesta löytyykin telkkarin sijasta vain isot ikkunat järvelle. Se on jännä miten siinä sohvalla köllötellessä voisi vaikka kuinka pitkään tuijottaa  ulos, seurata maiseman vaihtumista ja bongata lintuja. 

Voisin ruveta lintubongariksi. Ehkä se on mun seuraava ammatti. 

Luonto tarjoaa kesäisin vaikka mitä evästä, jos eräjormailu sujuu, eikä kauppaan viitsi ajella kilometritolkulla. Sen kun nappaa ämpärin mukaan ja käy poimimassa tuoreet mustikat, mansikat ja vadelmat aamupuuron sekaan. 

Mummon kasvimaalta saa tuoreet porkkanat ja perunat, sekä kaikennäköistä salaattiainesta. Jos oot syntynyt kalaverkko käsissä, niin senkus käyt hakemassa muikkuja puhtaasta järvestä. Meiltä se ei onnistu, joten mökkinaapurit hoitaa homman kotiin. Niin puhdasta ja lisäaineetonta ruokaa kun söisi aina, niin eläisi varmasti yli satavuotiaaksi. 

Syksyllä metsä on pullollaan sieniä: ah, anopin sienikastike on parasta! 

Talvella sisällä loikoilu yhdessä ja saunominen on rentouttavaa ja järvenjäällä voi käydä hiihtämässä tai luistelemassa. Kävin muuten pitkästä aikaa moneen vuoteen hiihtämässä! Menin järvenjäätä pitkin ja vastakkaisen saaren takana pysähdyin hetkeksi: mitään ääntä ei kuulu mistään.

Tiedättekö kun on niin hiljaista, että se tuntuu melkein kovalta?

Pääkaupunkiseudulla on jatkuva hulina ja kohina, eikä lapsen kanssa muutenkaan ole paljon hiljaisia hetkiä. Meidän kodin seinätkin on niin ohuet, että kuuluu jokainen yskäisy ja pieraisu. Kotona myös televisio, läppäri tai puhelin laulaa liian usein, mutta mökillä sitä osaa laittaa laitteet syrjään ja vain olla. Se tekee hyvää mielelle. 

Viikonloppuna oli huikeat kelit: aurinko paistoi, eikä pakkasta ollut liikaa. Käytiin vähän kuvailemassa metsässä sekä jäällä ja Juha onnistui taltioimaan myös upean auringonlaskun. Luulin, että tähän alimpaan kuvaan oon lisätty aurinko Photoshopissa, mutta ei; ihan oikea aurinko sielä loisti noin upeasti!


Miten te rentoudutte kaiken hulinan ja kiireen keskellä?


❤ Anniina


You Might Also Like

2 kommenttia

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM