Sisustuskeksintöjä

sunnuntaina, huhtikuuta 16, 2017

Pyysin taannoin Juhaa tekemään Julialle majan. Ajattelin sellaista pientä tiipii-tyylistä telttaa, mitä näkee nyt paljon lastenhuoneiden sisustuskuvissa. Semmoinen hauska piilopaikka lapselle, mutta kuitenkin sisustukseen sopiva (hei tietenkin!).

Toivoin majasta pienikokoista, jotta se mahtuisi meille, niin ettei vie koko lattiatilaa. Puiset rimat ja valkoinen kangas siihen päälle.

Simple.

Juha tuli kotiin kainalossaan läjä pitkiä rimoja, joita se rupesi päättäväisesti kokoamaan.

Menin katsomaan lopputulosta ja eka kommenttini oli "Tuota noin joo, aika iso...."

Ensinnäkin se oli valtava - alle olisi mahtunut lauma lapsia. Toiseksi, kangas jota olin siihen ajattelut, ei tietenkään riittänyt alkuunkaan peittämään hökötystä. Meidän näkemykset ei tälläkertaa mennyt ihan yksyhteen.

Eli lopputulos oli se, että Juhan "maja" lojui seinää vasten viemässä tilaa ja odottamassa poisvientiä.

Mutta hei! Mitäs jos...?


Vaaterekki! "Majasta" tulikin söpö teline takeille, neuleille, haalareille ja muutamalle mekolle.

Julian vaatteet on säilytetty Ikean HENSVIK vaatekaapissa, mutta tila loppui siinä pian, koska olen kirpparien suurkuluttaja. Vaatteet pursuivat kaapista ulos ja suunnitelmissa oli hommata myös lipasto, johon bodyt ja pöksyt saa siististi järjestykseen.

Ikivanha säilytysarkku 1800-luvulta meni vaaterekin alle sopivasti. Se oli alunperin tumman ruskea, värikkäillä koristeellisilla kuvioilla, mutta maalaisimme sen meidän tyyliin sopivasti valkoiseksi; jättäen kuitenkin metalliset yksityiskohdat alkuperäisiksi. Arkkua käytettiin aikoinaan ilmeisesti matkalaukkuna.

Ei ole muuten mikään kevyt kassi.


Tuossa ovessamme on iso reikä, koska edellisillä asukkailla oli ilmeisesti jokin erikoinen visio kissojaan varten (Älä kysy, en tiedä.). Reikä oli peitetty koivukehyksisellä piirrustustaululla, joka on aikoinaan lasten toimesta sotkettu vedenkestävillä tusseilla. Löysin kaapistamme kauan sitten Tigerista ostamaani liitutaulutarraa (se oli semmoinen "saatan joskus tarvita tätä johonkin" -ostos), jolla peitin taulun ja maalasin vielä kehykset valkoiseksi. Nyt se menee liitutaulusta!

Näetkös nuo söpöt valkoiset nukenvaunut? Kirpparilöytö sekin.

Minkäslaisia sisustuskeksintöjä sinä olet heittänyt hatusta?

❤Anniina 

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Pakko sanoa, että artesaanin sydäntä kirpaisi, kun kerroit maalanneesi 1800-luvun arkun valkoiseksi. En tuomitse, jokainen tehköön miten parhaaksi näkee, mutta toivon, että maalaukset eivät olleet alkuperäiset. Anteeksi.
  Mutta vaaterekki on ihana idea. Eivätpä menneet rimat hukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä oliko maalaukset alkuperäiset mutta melko rumat:D Arkku on Juhan puolelta tullut ja kysyimme lupaa maalaamiselle, johon tuli kannatusta koska sille ei ollut käyttöä muualla eikä väri miellyttänyt ketään :D Arkku oli pitkään piilossa ilman käyttötarkoitusta ja mietimme että mihin se roudataan, mutta nyt se on ihanasti käytössä, eikä tarvinnut luopua :) Ymmärrän että jotain voi hirvittää varsinkin jos tykkää alkuperäisestä tyylistä! Ja kiitos! :)

   Poista
  2. En tosiaankaan tarkoittanut mitään pahaa kommentillani. Ajatus hirvitti siksi, koska rumakin maalaus 1800-luvulta on historian kannalta arvokas ja tuollaisia aitoja huonekaluja alkuperäisillä maalauksilla on jäljellä kovin vähän. :)

   Poista
  3. Ei hätää, en loukkaantunut ja olet ihan oikeassa! :)

   Poista

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM