Taapero + koiranpentu: näin se sujuu!

keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2017

Parin päivän hiljaiselolle löytyy syynsä:


Kuten kerroin aijemmin, niin meille muutti koiranpentu viime sunnuntaina! Kaikki aika on nyt tutustuttu uuteen perheenjäseneen ja opetettu koko jengiä tavoille.

Ei käy aika pitkäksi!

Siriuksen ensimmäinen päivä sujui hyvin ja toinen koiramme Ville otti sen nätisti vastaan, vaikka onkin vanha ja kärttyinen pappa. Pentu rohkaistui melko nopeasti leikkimään ja ruokakin maistui muutaman tunnin ihmettelyn jälkeen. 

9 viikkoisella pennulla ei ole vielä pidätyskykyä pitkään aikaan, joten matot on siirretty syrjään ja lattialle on vuorattu sanomalehdistä pissapaikka. Siinä onkin omat haasteensa saada lapsi pysymään erossa likaisista papereista, mutta yllättävän hyvin neiti on oppinut ettei niihin saa koskea. 

Kotimme on jo lapsen takia järjestelty mahdollisimman turvalliseksi, mutta pennun myötä on kiinnitetty vielä enemmän huomiota erilaisiin asioihin. Sähköjohdot on visusti piilossa ja tavarat joita ei halua tulevan syödyksi, on laitettu kekseliään koiran ulottumattomiin. Irlanninsusikoirat ylettävät minne haluavat, varsinkin kun kokoa tulee lisää, joten on hyvä nyt jo opettaa että pöydältä ei saa ottaa mitään ja pitää myös houkutukset poissa. Sängystä pentu on pidetty poissa, ellei halua sitä sinne myös 60 kilon päästä. 

Pentu on lasta kohtaan hyvin lempeä, vaikka painaakin jo 11 kiloa ja on vielä ihan hölmö. Julia on oppinut jo muiden lemmikkiemme kanssa käsittelemään eläimiä hellästi, mutta välillä joutuu muistuttelemaan. 


Iltaisin pennulla on eniten energiaa, joka sattaa välillä venyä yömyöhään. Viimeyönä se änkesi itsensä sängyn alle ja suti sielä edestakaisin, kunnes taas sammui omalle paikalleen.

Onneksi ihmisvauva nukkuu jo melko hyvin yönsä, koska nyt on tämä koiravauva valvottamassa!

Enimmäkseen päivämme ovat nyt täynnä hulinaa, pissalammikoita ja koirakoulua. Sirius on melko rauhallinen, mutta sitten kun on meno päällä niin se on menoa! Pihalla käydäänkin monta kertaa päivässä purkamassa energiaa. Sitten kun uni tulee, niin kaveria ei herätä mikään.

Tämä alku on yhtä härdelliä ennen kuin pentu oppii tavoille ja koko konkkaronkka toimii. Siinä voi mennä aikaa, mutta pitkäjänteisyys palkitaan! 

❤ Anniina

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Mahtavia kuvia :D
  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
 2. Kaikki kunnioitus sinne, kun lähditte kokeilemaan arkea kahden vauvan kanssa. :) Veljeni ja hänen avovaimonsa eivät jakasaneet vauvan ja pennun yhdistelmää, ikävä kyllä. Pentu jäi liian vähälle huomiolle ja tekisi sitten tuhojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaksi vauvaa plus toinen koira ja kani! :D
   Juu kyllä pentu menee ihan vauvasta ja vaatii alkuun hyvän koulutuksen ja paljon perään katsomista, sekä sallittua tekemistä, vähän kuin ihmislapsikin :D

   Poista

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM