VLOGI AKTIVOITUU!

keskiviikkona, kesäkuuta 07, 2017

Okei, nyt mä alan vihdoin hommiin. 


Hyppään nimittäin mukavuusalueeltani pois eli kameran eteen höpöttämään. 


Mehän tehtiin pari videota Youtubeen pari kuukautta sitten uudesta koiranpennusta, sekä Hoplop-päivästä. Näissä oli pääosissa siis lähinnä meidän koirat, sekä Juha. 

Minä pysyttelin tyytyväisenä sivuroolissa.

Koska olin aloittanut juuri blogin kirjoittamisen, niin päätin panostaa siihen kunnolla, joten vlogien tekeminen jäi takaraivoon muhimaan. Tuntui, että bloggaamisessa oli ihan tarpeeksi opeteltavaa ja halusin tehdä asiat kunnolla yksi kerrallaan, jottei lopputulos ole sitä sun tätä.

Nyt kun bloggaamisesta on tullut luontevaa ja perusasiat alkaa olla jotakuinkin hanskassa, päätin aloittaa videoiden kuvaamisen ja kaiken siihen liittyvän treenaamisen. 

Eikä muuten olekaan mikään ihan "tosta noin vaan"-juttu. Riippuu tietenkin, että millaista materiaalia haluaa toteuttaa.

Ensinnäkin pitää olla hyvä videokamera tai järkkäri, joka on kevyt ja käytännöllinen. Eli meidän järkkäri ei ollut edes sopiva siihen tarkoitukseen. Sitten on kaikki kameran lisäosat. Kameratkaan kun eivät ole mitään valmiita paketteja ostohetkellä. Saat rungon, mutta erikseen on ostettava oikeanlainen objektiivi. Joita onkin aika monta vaihtoehtoa. 

Ollakko automaattitarkennus vai eikö olla. Kuvanvaakaja on kiva lisä, jos meinaa liikkeessä kuvata. Sitten kun se kamera on hommattu kaikkine romppeineen, niin pitää olla oikeat napit painettuna oikeaan asentoon oikeissa kohdissa ja sitten muistaa vielä puhua jotain järkevää. Pitää olla tarpeeksi valoa, pitää osata tarkentaa ja olla heiluttamatta kameraa miten sattuu. Pitää olla videokuvaussilmää. Tarvitaan suunnitelma mitä kuvata, missä ja miten. Mikä on videon alku ja loppu. Videon leikkaus ja editointi. Mikä ohjelma? Miten sitä käytetään? Ja entäs musiikki? Sekä tietenkin äänien editoiminen. 

Meinasin jo heittää hanskat tiskiin ainakin sata kertaa ja kuvata kännykällä jonkin sortin hämärän sutun. 

Klik klik, höpö höpö ja "share".

Tai jättää koko projekti sinne aivojen "Omituiset ideat"-kansioon, joka alkaa olemaan muuten aika paksu. 

Vaikein näistä kaikista uusista opeteltavista asioista on kuitenkin mun mielestä se itse action. Eli kameran edessä oleminen. Ihan kun sua katsoisi tuhannet ihmiset, vaikka siinä hetkessä on vain sinä ja kamera. 

Miten se onkin niin vaikeaa!

Sitten kun vielä katsoo sitä aikaansaannosta ja toteaa, että "ei hitsi tätä ei muuten julkasta sitten missään". Akward...

Pitää siis opetella olemaan vähemmän kriittinen itselleen. Lopettaa vertailu muihin. Täytyy vaan alkaa tekemään, koska siinähän sitä oppii. Ensimmäinen video on omituinen töherrys ja sillä sipuli. Toinen on jo vähän parempi. Ja jos homma jatkuu, niin kehittyy päivä päivältä. Asioista tulee luontevaa ja sujuvaa.

Kyllä se siitä.

NONIIN, ELI TÄSSÄ ON MUN KANAVAN LINKKI:


Jos haluat seurata mun ihmejuttuja Youtuben puolella, niin klikkaa "TILAA". Mikäli videot sua jollain tavalla viihdyttää, niin paina myös peukkua, koska tällöin mä ajattelen "JES, I can do this!" ja alan työstämään seuraavaa videota. Säälipeukutkin on sallittuja.

Jos sulla on ollut pitkään mielessä jotain mitä haluat tehdä, mutta et uskalla niin anna mennä vaan! Tää on oikeesti ihan hauskaa!


❤ Anniina


You Might Also Like

2 kommenttia

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM