Joulufiilis lokakuussa?

sunnuntaina, marraskuuta 05, 2017

Mä olen tänä vuonna aloittanut joulufiilistelyn jostain syystä jo lokakuussa. En tiedä mistä se johtuu, nimittäin edellisinä vuosina fiilistä on joutunut etsimään kissojen ja koirien kanssa. Ennen mua myös ärsytti kauppojen aikainen jouluhössötys, sekä syyskuussa alkanut joulukalenterimyynti, mutta nyt se on ollut musta ihan hauskaa. 

Hetken kestänyt lumisade vasta hauskaa olikin - harmi että sitä hauskuutta kesti niin lyhyen aikaa. 

Tänä vuonna olen nauttinut aikaisesta joulufiiliksestä ja ihan luvan kanssa katsellut joululeffoja, ripustellut jouluvaloja (tai siis talvivaloja), sekä juonut glögiä. 

Ehkä siitä syystä tämä normaalisti synkkä ja tylsä vuodenaika on mennyt ihan mukavissa tunnelmissa. Mua ei ole ollenkaan haitannut pimeät ja harmaat aamut, koska olen laittanut aamupalallakin kynttilät palamaan ja joululeffan pyörimään.

Ja kyllä, meillä pyörii joskus aamuisin joku leffa taustalla ihan siitäkin syystä, että meidän televisio sanoi itsensä irti - konkreettisesti. Television sisältä lähti jokin antenniliitäntäjuttu, joten nyt on katsottu vain Netflixiä ja YouTubea television sijaan. 

Makuuhuoneessa toimii edelleen televiso, joten perinteiset pikkukakkosaamut vieteään peiton alla löhöten. Olen onnekas siinä mielessä, että on mahdollisuus viettää hitaita aamuja. Ne on mun mielestä parhaita. 

Olen tottunut kotona ollessani pitämään televisiota päällä, vaikka en sen ääressä istuisikaan. Yleensä vilkuilen sivusilmällä, mutta teen samalla kaikkea muuta. Tämä tapa lähtee varmaan lapsuudesta, sillä meillä oli kotona usein päällä joko televisio tai radio. Se on mulle siis semmoinen kotoisuutta lisäävä juttu.

Kokosin vinkkejä, joilla löydät kadonneen Joulufiiliksen (tai talvifiiliksen) eli mikäli tämä vuodenaika aiheuttaa vain harmaita hiuksia, niin kokeile näitä:

1. Valot. Kun ulkona on pimeää, valot tuovat kaivattua tunnelmaa ja piristävät. Ripusta joulu/talvivaloja kotiin sekä ulos, että sisälle. Valoja löytyy kaupoista vaikka minkälaisia ja monet ovat sellaisia, jotka sopivat mihin vuodenaikaan tahansa! Ei siis tarvitse laittaa sitä Joulupukkia vielä ikkunaan.

2. Kynttilät. No, tämä liittyy kyllä valoihin, mutta kynttilöissä on ihan oma tunnelmansa. Itse laitan kynttilät päälle sekä illalla leffan ja teekupin ääressä, että pimeinä aamuina, kun varpaat ovat jäässä ja yöpaidassa paleltaa. 

3. Lämpimät tossut tai villasukat. Meillä on kotona tosi kylmä lattia ja sängystä poistuminen tuntuu kamalalta. Mulla on ollut nyt käytössä tossut tai villasukat, jotta varpaat pysyvät lämpiminä - ja mieli. 

4. Lämpöiset juomat. Sen ei tarvitse olla glögiä. Kahvi (kermalla nam!) ja erilaiset yrttiteet lämmittää ja virkistää. Pienen lapsen äitinä tiedän, että nyt muut äidit toteavat "Ai mikä rauhassa juotu aamukahvi?". Mä napsautan aamuisin ekana kahvin tulemaan, laitan puuron Julian nassun eteen ja istahdan hetkeksi nauttimaan lämpimästä kupista. Tällaisena vuodenaikana sitä on tarvinnut niin paljon enemmän kuin kesällä. Jos aamut ovat kiireisiä ja slowmorning puuttuu, niin juoma termariin ja mukaan.

5. Elokuvat tai käsityöt. Meille syksy on ollut leffojenkatseluaikaa. No, johtuu myös siitä rikkinäisestä telkkarista, mutta myös siitä, että nyt on paras vuodenaika leffojen katseluun. Me tykätään katsoa välillä kauhuleffoja, joista on mukava tunnelma kaukana, mutta kaikki käy. Myös komediat ja ne joululeffat. Jos leffat tai telkkarin töllötys ei ole sun juttuja, niin löydä oma harrastus, jota on kiva tehdä kotona silloin, kun ulkoilu ei huvita. Käsityöt ja askartelu ovat myös kivaa tekemistä ja nythän on hyvä aika aloittaa vaikka joululahjojen tekeminen.

6. Sauna. Me otettiin vasta vähän aikaa sitten taloyhtiön saunavuoro, koska omaa saunaa ei ole ja syksyllä sitä on kaivattu! Mikäs sen ihanampaa kuin nautiskella löylyjen lämmöstä kylmänä syys-tai talvi-iltana koiralenkin jälkeen. Otettiin saunavuoro vieläpä keskelle viikkoa, koska arki on yleensä se joka kaipaa piristystä eniten. 

7. Villapaidat ja huivit. Ah, vihdoin saa pukeutua villaan! Voiko olla kivempaa ja helpompaa tyyliä pukeutua kuin iso neule, trikoot ja muhkea huivi? Jos asusta haluaa astetta fiinimmän niin meikki, hiukset, sekä asusteet tekevät paljon.

8. Sisustus. Kun koti näyttää omaan silmään kivalta, on kotona oleilukin mukavampaa. Itse olen innostunut nyt tekemään kaikenlaisia DIY-juttuja, kuten kenkäteline, josta kerroin teille viimepostauksessa

Hyvillä ilmoilla kannattaa toki suunnata ulkoilemaan ja huonommillakin keleillä kaikki on kiinni vain säänkestävästä pukeutumisesta. 

Mistä sinä nautit eniten tähän vuodenaikaan?


❤ Anniina


*Villainen huivi saatu: Marja Kurki

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Ihanat kuvat! Joulufiilistelyitä ne itse ole ihan vielä aloittanut, mutta joulu/talvi/tunnelmavaloja olen kyllä ahkerasti viritellyt :) Kynttilät, valot, lämpöiset isot vaatteet, elokuvat ja kirjat on kyllä syksyn/talven ykkösjuttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjat onkin yksi hyvä harrastus elokuvien ja käsitöiden lisäksi, joka tosin itsellä jäänyt liian vähälle! Sulla on hieno blogi, kävin lukemassa :)<3

      Poista

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM