Perheblogien joulukalenteri luukku 19: DIY tonttumökki

maanantaina, joulukuuta 18, 2017

Tänä jouluna on ollut kovassa suosiossa erilaiset tonttuovet ja -mökit. Näitä ovia ja mökkejä voi ostaa myös valmiina, mutta minuun iski askarteluinspis, joten päätin rakentaa mökin omin kätösin.

Meillä oli ennestään suorakulmion muotoinen kukkalaaikko tyhjänpanttina, jota käytin pohjana "talvimaailmalle". Lisäksi kävin askartelukaupasta hakemassa jäätelötikkuja, liimaa, sekä pieniä ykistyiskohtia, kuten sillan, haravan ja kukkaruukun. Clas Ohlsonilta tarttui vielä mukaan paristoilla toimivat jouluvalot ja pieni tonttu. Sain aijemmin Bumkinsiltä kätevän Splat Matin, joka pääsi nyt ensimmäistä kertaa käyttöön. Maalien ja liimojen kanssa ei tarvinnut varoa niin paljon, kun pöytää suojaamassa oli hyvä askartelualusta.

Mulla ei ollut tähän tontun mökkiin mitään ohjetta tai suunnitelmaa, vaan päätin alkaa vain tekemään ja katsoa mitä syntyy. Luovalla päällä sitä voi keksiä vaikka mitä. Niinpä lykkäsin hiekkaan puunoksan ja rakensin mökin sen ympärille. Käytin pahvia talon runkona, jotta jätskitikkujen liimaaminen olisi helpompaa ja talosta tulisi vankempi. Julia toimi pikkuapurina ja ojenteli jätskitikkuja innokkaana. 


Maalasin vielä mökin ja sillan valkoiseksi, jotta lopputulos on viimeistellympi. Lenkillä keräsin heiniä, sammalta, kiviä ja havunoksia, jotka asettelin alustaan. Sillan alle laitoin muoviastian, jossa on vettä eli "lampi". 

Alustasta tuli mielestäni onnistunut, mutta mökki on lähempää tarkasteltuna hieman vinksin vonksin. Ehkä taloja rakentaessa olisi hyvä käyttää jonkinlaista suunnitelmaa!

Pieni repsotus ei kuitenkaan haittaa: tontuille ei asiat ole niin justiinsa. 
Oletteko te tehneet tontunovia tai -mökkejä?

❤ Anniina

You Might Also Like

2 kommenttia

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM