Suomi.fi - kaikki viranomaispalvelut yhdessä osoitteessa

lauantaina, joulukuuta 23, 2017

Elämänmuutos edessä - iloinen tai surullinen - mutta viranomaisasiat odottavat. Pitäisi tarkistaa verotukseen liittyvät asiat, etsiä tietoa, täyttää lomakkeita ja hakea Kelalta tukia. Neuvontakaan ei olisi pahitteeksi.

Hiki nousee pintaan pelkästä ajatuksesta.

En ole koskaan tykännyt erityisemmin virallisten asioiden hoitamisesta. Kaikenlaiset lomakkeiden täytöt tuntuvat usein monimutkaisilta ja työläiltä. Usein ei myöskään riitä, että täyttää yhden lomakkeen, vaan saattaa joutua kirjautumaan useaan eri verkkopalveluun ja nettisivuun. Moni voi varmasti samaistua tähän tunteeseen, mutta virallisuuksilta ei voi välttyäkään - ne kuuluvat elämään. 

Suomi.fi -verkkopalvelu on kehitetty helpottamaan kansalaisten asiointia erilaisissa julkisen hallinnon palveluissa ja sähköisissä asiointikanavissa. On vain yksi osoite ja yksi kirjautuminen. Yhdestä verkkopalvelusta löydät kaiken tarvittavan, jolloin verkkopankkitunnuksia ei tarvitse olla kokoajan näpyttelemässä. Palveluun voi kirjautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai henkilökortilla.

Itselleni on ajankohtaista nyt kaikki yrittäjille suunnatut asiat, koska perustin toiminimen äskettäin. Perustamiseen kuului muun muassa perustamisilmoituksen täyttöä, sekä ilmoittautumista ennakonperintärekisteriin ja ALV-rekisteriin. Tietoa etsin moneen otteeseen eri lähteistä, sekä soittelin erilaisiin neuvontanumeroihin, koska kaikki on tuoreella yrittäjälle ihan uutta. Olisinpa silloin jo tajunnut käyttää Suomi.fi -verkkopalvelua! 

Suomi.fi -verkkopalveluun tuli joulukuussa myös Viestit-palvelu jolloin tiedotteet, päätökset ja viranomaisviestit saa paperipostin sijaan suoraan sähköiseen palveluun. Asioiden hoitamista tulee helpottamaan jatkossa myös mobiilisovellus. Tämä on loistava uutinen, sillä itse tykkään käyttää nettiä eniten isonäyttöisellä puhelimellani. Omia tietojaan, kuten verotietojaan voi joutua tarkistamaan myös liikkeellä ollessaan. 
Jos ei voi tai halua hoitaa asioitaan itse, niin Suomi.fi -verkkopalvelussa voi tulevaisuudessa valtuuttaa myös jonkun toisen hoitamaan omia tai yrityksen asioita. 

Suomi.fi on vasta äskettäin uudistunut, joten palvelu kasvaa, sekä kehittyy kokoajan.
Mikäli huomaat palvelussa puutteita, voit ilmoittaa niistä helposti sivun alaosassa olevaan viestikenttään ja ehdottaa myös jotain mitä kaipaisit palveluun lisää.

Tulevaisuudessa meillä on edessä vielä jos jonkin näköistä elämänmuutosta, kuten asuinpaikan muuttoa, päiväkotipaikan ja koulupaikan hakua sekä terveyspalveluiden käyttöä. Puhumattakaan yllättävistä elämäntilanteista. 

Nyt löydän kaiken tarvittavan Suomi.fi -verkkopalvelusta! 


❤ Anniina

*Yhteistyössä Suomi.fi ja Perheblogit.fi kanssa

You Might Also Like

0 kommenttia

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM