OIKEASTI hyvänmakuinen karppauspizza

torstaina, tammikuuta 11, 2018

Onko sullakin menossa terveellinen tammikuu tai jopa kesäkuntokuuri? Kuntosalikortti on hommattu ja salaattia on mussuteltu kyllästymiseen asti. Voi kun saisi pizzaa!

Eksyit oikealle sivulle. 

Meillä on käynnissä kesäkuntoprojekti, johon kuuluu vähäsokerinen ja vähähiilarinen arki. Toisin sanoen: karpataan. Muutama kilo joulun jälkeistä turvotusta pois, jotta mahtuu taas uikkariin kesään mennessä. Voisin kirjoittaa tästä erikseen postaukseen, mutta nyt äkkiä sen pizzan pariin.

Bongasin ohjeen aikoinaan joltakin kuntoilusivulta, kun etsin gluteenitonta pizzapohjaohjetta epäonnistuneen kukkakaalipohjan tilalle. 

Tähän pohjaan tarvitset vain:
- 4 kananmunaa

Ei mitään muuta.

Erottele valkuaiset keltuaisista ja vaahdota valkuaiset kulhossa mahdollisimman jämäkäksi. Lisää sekaan keltuaiset ja kaada seos pellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Paista uunissa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia sopivan kiinteäksi ja ruskettuneeksi.


Täytä mieleisilläsi täytteillä ja mausteilla. 

Itse laitoin pohjan päälle ensin ketsuppia (hups sokeria, mutta ei ollut tomaattimurskaa), oreganoa (tärkeä pizzamaisen maun vuoksi!), juustoa, tomaattia, jääkaapista löytyviä leikkeleiden jämiä (kinkkua ja broileria), aurajuustoa ja juustoa (koskaan ei voi olla liikaa juustoa).

Paista pizzaa, kunnes juusto on sulanut ja pizza näyttää sopivan ruskettuneelta! Päälle ripottelin vielä oreganoa tuomaan lisää makua. 

"Terveellinen" on laaja käsite, koska se merkitsee eri ihmisille eri asioita. Me vältetään hiilareita ja sokeria, mutta syödään kyllä rasvaisia juustoja jne, koska kroppa tarvitsee energiaa. Toki rasvan kanssakin voi mennä överiksi, eli kohtuus kaikessa. Mutta sanotaan vaikka että tämä on tällainen karppauspizza.

Tästä pizzasta saat kevyemmän ja terveellisemmän korvaamalla osan lihoista/juustoista kasviksilla.


 Tästä kuntokuurista tuli juuri himpun verran kivempi!

❤ Anniina

You Might Also Like

0 kommenttia

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM