Ruokavaliomuutoksia ja kotitreenejä

maanantaina, tammikuuta 29, 2018

Niin kuin olen jo kertonutkin (viimeksi tämän karppauspizzareseptin yhteydessä), niin muutettiin vuoden vaihteessa meidän elämäntapoja astetta terveellisemmiksi. Joulun aikaan herkuttelu ja löhöily lähti ihan lapasesta, joten vuoden vaihteessa oli aika tehdä kuuluisa uudenvuodenlupaus. 

Vähemmän herkkuja, enemmän liikuntaa! 

Muutettiin arjen ruokavalio vähähiilihydraattiseksi ja sokerittomaksi, mutta sovittiin että viikonloppuna saa herkutella. Ekat kolme viikkoa meni tosi hyvin, mutta nyt on alkanut taas repsahtelu. Yksi herkkupäivä viikossa vaihtui pian kahteen ja nyt viikonloppuna jopa kolmeen! 

Ei ei ei näin! 

Miten se ruokavaliossa pysyminen voikin olla niin vaikeaa? Miksi porkkanat eivät voi maistua yhtä hyviltä leffaherkuilta kuin irtokarkit? Ja miksi ruuan laittaminen on välillä niin raskasta, että sortuu syömään ulkona? Meidät pitäisi heivata koko kevääksi jonnekkin autiosaarelle, jossa ei ole herkkuja lähimaillakaan!


No, ei saa olla itselleen liian ankarakaan. Kuitenkin noin 60-70% ruuistamme on ollut terveellisempiä kuin ennen, joten se on jo iso muutos. 

Ruokavalion lisäksi aloitin viimeviikolla kotitreenit, joista on tulossa videoita tulevina viikkoina. Tarkoitus on tehdä vähintään 3 kertaa viikossa helppoja ja tehokkaita liikkeitä omalla kehonpainolla, sekä käsipainoilla. 

Sen sijaan että Julian päikkäriaikaan jäisin löhöilemään, hiippailenkin toiseen huoneeseen treenaamaan. Treenivaatteet vedän jo aamulla valmiiksi päälle, jotta aloittaminen olisi helpompaa. Käsipainot ovat lattialla näkyvästi muistuttamassa itsestään. Sitten vain sopivana hetkenä musiikki soimaan ja käsipainot heilumaan. 

Viimeviikolla tämä toteutui tosi hyvin ja tein 3 erilaista treeniä: Peppu-jalat, selkä-rinta ja olkapäät-kädet. Vatsalihaksia tein parin treenin yhteydessä. Yllättävän hyvin saa myös kotona tehtyä liikkeitä niin että pylly oli oikeasti kipeä monta päivää! Mä jaan tän pepputreenin teillekkin, joten pysykää kuulolla.

Kannattaa päättää etukäteen, että minkä ajan päivästä käyttää treeniin. Puoli tuntiakin riittää oikein hyvin alkuun, kun ajan käyttää tehokkaasti eikä pidä turhan pitkiä taukoja liikkeiden välissä. Etukäteen voi merkata kalenteriin päivät, jolloin aikoo treenata. Näin tulee varmemmin tehtyä kun aikataulun on suunnitellut etukäteen.

Aluksi saattaa käyttää paljon aikaa miettimiseen, että mitä liikkeitä sitä voisi tehdä ja kuinka monta toistoa ja sarjaa ja onkohan tästä hyötyä... Kaikki liikkuminen on parempi kuin sohvalle jääminen! Eli trikoot jalkaan, musat soimaan ja käsipainot heilumaan. 

Kun liikunnan saa aloitettua ja osaksi arkea, voi vähitellen miettiä tarkemmin liikkeitä, toistoja ja sarjoja. Pikkuhiljaa vaikeustasoa voi nostaa ja painoja lisätä. Siitä se lähtee!

Onko teillä muilla elämäntaparemontteja käynnissä? Miten on mennyt? 

❤AnniinaYou Might Also Like

0 kommenttia

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM