Itsensä ylittäminen - näin perustin YouTube-kanavan

maanantaina, helmikuuta 19, 2018


Eilen YouTube-kanavallani tuli 5000 tilaajaa täyteen! Ihan mieletöntä, kiitos kaikille kanavan tilanneille ja tsemppaajille! Tubemaailmassa tämä on pieni luku, mutta mulle se on toosi iso.

Pari vuotta sitten en edes tiennyt mikä on tubettaja. Muistan kun nähtiin kauppakeskus Iso Omenassa lavalla tubettajia, joita seurasi suuri yleisö kiljuen. Kysyin Juhalta, että keitä nämä tyypit ovat ja mitä ne tekee? Ihmettelin, että miksi he kuvaavat videopelejä nettiin ja sitten joku vielä katsoo niitä. En vielä silloin tiennyt, että tubettamista on kaikki YouTube-videoiden tekeminen, oli aihe mikä hyvänsä. Pelivideoilla on oma suuri yleisönsä, mutta aiheita on muitakin. En ylipäätän ymmärtänyt koko YouTube-maailmasta hölkäsen pöläystä.

Juha tutustutti mut ulkomaalaisiin vlogikanaviin ja ensimmäistä kertaa mielenkiintoni heräsi. Törmäsin myös erään tunnetun tubettajan äitiin ihan muissa asioissa, mutta hän alkoikin kertoa oman poikansa ja heidän perheensä tubettamisesta. Tämä keskusteltu tuli ihan puskasta, ihan kuin hän olisi lukenut mun ajatukseni. Kävin tietenkin hänen kehotuksesta katsomassa Milli&Abe-kanavaa ja se oli ensimmäinen suomalainen perhevlogi, jota aloin seurailemaan.

Kuvailtiin viime keväänä harjoituksen vuoksi vähän sitä sun tätä ja tehtiin pari vlogijaksoakin. Pelot kuitenkin estivät mua laittamasta niitä nettiin. Mitä muut ajattelevat? Uskallanko mä antaa itsestäni näin paljon tuntemattomille ihmisille? Mitä jos epäonnistun, enkä jaksa yrittää uudestaan? Jääkö kanava tyhjillään roikkumaan vailla sisältöä?

Joku silti videoidentekemisessä kiehtoi. Luovuus, jännitys, uuden kokeminen ja oppiminen, itsensä ylittäminen.

Päätettiin aloittaa kanava kevyesti ja ladattiin kanavalleni lyhyt HopLop-video, mutta siinäkin oli pääosassa Juha. Sen jälkeen kuvattiin pari lyhyttä pentuvideota Siriuksesta. Vain musiikkia ei puhetta. Enhän mä nyt kameralle uskalla puhua apua! Juha editoi ensimmäiset videot, koska itse en vielä silloin tiennyt editoinnista mitään.

Alkukesästä ostettiin parempi kamera videokuvaamiseen, sekä muita tarvikkeita vlogaamiseen ja tein ensimmäinen My Day-videon, joka saikin ihan positiivisen vastaanoton. Kuvasin ja editoin ensimmäistä kertaa IHAN ITSE, joten se oli itselle suuri onnistumisen ilo. Tuijotin pitkään "Julkaise"-nappia ja mietin että pystynkö siihen. Äh, antaa mennä!

Kanava oli nyt virallisesti startannut, joten sitä oli myös "pakko" jatkaa. Ei voinut enää perääntyä omien pelkojen vuoksi. Mä olen tosi huono jättämään asioita kesken, vaan ne on pakko aina viedä loppuun asti. Niin koin tässäkin asiassa.

Ajattelin, että tää tarina on hyvä kertoa, koska moni voi miettiä, että miksi mä päädyin tubettamaan. Ehkä tää myös rohkaisee muitakin ylittämään itsensä ja tekemään jotain josta on haaveillut. Oli se mitä hyvänsä. DO IT!

Mulla on tavoitteet korkealla kanavani suhteen. Haluan kokoajan oppia uutta ja mennä eteenpäin. Haluan, että mun kanava tuo ihmisille iloa, vinkkejä ja viihdettä. Parasta tässä on se, että me tehdään tätä yhdessä, koko perhe.

Nyt kun meidän viikon pituiset sairastelutkin alkavat olla voiton puolella, niin tästä on hyvä jatkaa. Huomenna tehdään kotona pientä pintaremonttia, joten ainakin remppavideota luvassa tällä viikolla, mutta suunnitelmissa on paljon muutakin!

Mukavaa ja motivoivaa maanantaita!

❤ Anniina

You Might Also Like

0 kommenttia

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM