Luonnolliset keinot flunssan karkoitukseen

tiistaina, helmikuuta 06, 2018


Voihan räkä!

Me ollaan Julian kanssa kumpikin flunssassa ja Julialla on myös kova yskä. Yleensä meidän nuhat ovat olleet todella lieviä ja parantuneet muutamassa päivässä. Toivottavasti myös tällä kertaa, kop kop puuta.

Nyt on monikin kertonut olevansa kipeänä, joten ajattelin jakaa meidän luonnolliset flunssanhoitokeinot. 

1. Vitamiinit
Me käytetään monipuolisesti ravintolisiä päivittäin (ennaltaehkäisy on tärkeää), jotta kroppa saisi kaiken mitä tarvitsee ja vähän extraakin selviytyäkseen kaikista haasteista. Kipeänä vitamiinien merkitys korostuu ja elimistö tarvitsee paljon aseita pöpöjä vastaan. En luottaisi pelkkään C-vitamiiniin, vaan kaikkiin vitamiineihin yhdessä, koska useimmat vitamiinit tarvitsevat toisiaan toimiakseen kropassa parhaalla mahdollisella tavalla. Meidän päivittäiseen käyttöön kuuluu juomamuotoiset ravintolisät joihin sisältyy mm. A, B, C, D, E , magnesium, kalsium, sinkki, seleeni, maitohappobakteerit ja kuidut.

2. Tee
Ostin taas pitkästä aikaa vihreää teetä sen lukuisten terveyshyötyjen vuoksi. Vihreässä teessä on mm. paljon katekiineja, jotka ovat kasvien omaan käyttöönsä valmistamia "aseita". Vihreässä teessä on myös antioksidantteja ja flavonoideja.

3. Valkosipuli
Tätä toitottaa jokainen terveysartikkeli, mutta ei turhaan!
Valkosipulia on pitkään käytetty erilaisten tulehdusten hoitoon. Valkosipulia voi laittaa ruuan sekaan tai roikkumaan sängyn viereen. Kun Julia oli pienempi, laitoin valkosipulimurskaa oliiviöljyn sekaan ja annoin lusikalla suoraan suuhun. Yllättävää oli että neiti tykkäsi siitä! Täytyy kokeilla taas...

4. Inkivääri, kurkuma, sitruuna ja hunaja
Ruuan sekaan tai kuumaksi juomaksi. Kiehauta vesi ja heitä ainekset kattilaan hautumaan. Tähänkin voi lisätä vielä valkosipulia. 

5. Yrtit ja yrttivalmisteet
Meillä on Frantsilan luomu Auringonhattu-uutetta, joita käytän Julialla vitamiinidrinkin seassa. Auringonhattu on yksi luonnon omista antibiooteista, mutta näitä yrttejä on monia. Suosittelen käyttämään kotimaisia luomutuotteita esimerkiksi juurikin Frantsilaa. 

Lisäksi flunssaan auttaa lepo ja aika, joten leiriydy hyvällä omalla tunnolla sohvan nurkkaan lempileffojesi ja nenäliinapaketin parissa. 

Me olimme viikonloppuna mökillä nauttimassa talvisista ja aurinkoisista säistä, saunottiin joka päivä ja vietettiin aikaa perheen kanssa. Laitoin tästä videon YouTubeen, jonka pääset näkemään TÄSTÄ.

Mukavaa ja tervettä viikon jatkoa! 

❤ Anniina

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Hyviä vinkkejä :)
  Minä luotan aina 3 asiaan orastavan flunssan alkaessa; valkosipuli, sitruuna ja inkivääri. Lämmitän vettä, sinne puristan sitruunan mehun ja pilkon inkiväärin ässehtimään. Valkosipulinkynnet nappaan sellaisenaan alas. Toimii :)
  Ihanaa helmikuuta <3

  merikapteeninvaimo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä cocktail! Kyllä nuo luonnonainekset toimii 👍 samoin sinne! ❤️

   Poista

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM