Mitä tehdä ulkomaalaisen ystävän kanssa Helsingissä?

tiistaina, maaliskuuta 27, 2018

Indonesialainen ystävämme oli viimeviikolla vierailulla Suomessa ja sovimme tapaamisesta Helsingin keskustaan. Pääni löi tyhjää tekemisen suhteen ja kysyinkin teiltä Instagramissa menovinkkejä. 
Kesällä keksisin paljonkin kivaa tekemistä ja näkemistä, esimerkiksi veneily saaristossa tai piknik puistossa, mutta talvella vaihtoehdot ovat hieman rajallisemmat. Loppujen lopuksi päädyimme kävelemään sightseeing-tyylisesti keskustassa, kävimme kahvilla Fazerilla ja piipahdimme pakollisella Tuomiokirkolla. Ystävämme ei ollut aiemmin käynyt Suomessa, joten kaikki tämä oli tietenkin uutta hänelle. Ulkona kävi aikamoinen viima ja kylmään ilmaan tottumaton ystävä alkoi pian näyttämään paleltuneelta, joten menimme vielä Forumiin sisälle lämmittelemään ja katsomaan shoppailutarjontaa. Ystävämme oli menossa seuraavana päivänä käymään museoissa, joten ne jätimme väliin. 

Ajattelin listata menovinkkejä joita sain sekä teiltä, että tuli myös itselleni mieleen. Suurin osa näistä on varmasti tuttuja monelle, mutta jospa tiivistetty lista auttaisi suunnittelemaan paremmin päivän sisältöä. 

Tapahtumat
Ensimmäisenä tsekkaisin Helsingin tapahtumakalenterin. Syö-viikot, Siivoupäivä, Ravintolapäivät, konsertit ja muut kekkerit tuovat lisää mahdollisuuksia päivään. Ajankohtaiset tapahtumat löytyvät ainakin TÄÄLTÄ

Talvipuutarha
Vaikka Talvipuutarha ei olekaan aivan keskustassa, niin lyhyt ratikkaretki sinne voi olla mukavaa ajanvietettä. Talvipuutarhaan voi ottaa omat eväät ja hyödyntää kaunis ympäristö kuvaamiseen. 

Suomenlinna tai Seurasaari
Mikäli pakkanen ei ole hyytävän kylmä ja kaikilla on hyvät ulkoiluvarusteet, niin Helsingin saarissa on myös talvella paljon nähtävää! Termariin kahvit ja oraville pähkinöitä mukaan!

Talviurheilua
Mites olisi pulkkamäki kaivarissa tai avantouintia ja saunomista? Helsingin keskustassa avantouintia ja saunomista tarjoavat ainakin Löyly sekä Allas Sea Pool. Allas Sea Poolissa on myös lämminvesiallas, mikäli vieras on kovin kylmänarka. Lisää avantopaikkoja löydät TÄÄLTÄ. Lisäksi Helsingistä löytyy monia luistelukenttiä, joista osassa on mahdollista vuokrata luistimet. 

Kahvilat ja ravintolat
Talviurheilun tai kaupunkikävelyn ohessa on kiva mennä istuskelemaan rentoon kahvilaan jutustelemaan, sekä stalkkaamaan ohikulkevia ihmisiä. Kauppakeskuksista löytyy vaihtoehtoja vaikka kuinka, mutta mikäli haluaa maiseman ulos, parempi vaihtoehto voi löytyä katujen varresta. Näitä en listaa, koska kahviloita ja ravintoloita on Helsingissä ainakin miljoona. Tämä riippuu myös paljon omasta mausta, sekä päivän muusta ohjelmasta. Jos menette syömään, niin valitkaa jokin tosi suomalainen ravintola. Näistä ensimmäisenä tulin mieleen Konstan Möljä, jossa on seisova pöytä ja monipuolisesti herkullisia suomalaisia perinneruokia. 

Eläimiä
Entäs Korkeasaari, Sea Life tai Tropicario? Kukapa ei eläimistä tykkäisi! Korkeasaareen voi mennä säällä kuin säällä, sillä eläimiä näkee sekä ulkona että sisällä. Talviaikaan asiakkaitakin on vähemmän, kuin kesällä. 

Kulttuuria ja taidetta
Ateneum, Helsingin kaupunginmuseo, Luonnontieteellinen museo, Tuomiokirkko, Kiasma, Suomen Kansallismuseo... Keskustassa on paljon kohteita, joista monet ovat jopa ilmaisia. Riippuen ystävän kiinnostuksen kohteista, tästä valikoimasta löytyy varmasti jotain mieluista nähtävää ja koettavaa. Mikäli mukana on lapsia, niin suosittelen erityisesti Helsingin kaupunginmuseota sen lapsille suunnatun näyttelyn vuoksi. 

Shoppailua
Kauppakeskuksia on monia, kuten Forum, Kamppi ja Stockmanm. Helsingissä on kuitenkin myös paljon pieniä söpöjä putiikkeja, joita kannattaa lähteä kiertämään ja löytää näin muitakin kauppoja kuin joka maasta löytyviä ketjuliikkeitä. Katsastaisin samalla myös kirppikset, mikäli kaveri kannattaa kierrätystä.

Ei tämä Suomi nyt niin tylsä maa olekaan! Varsinkaan sellaiselle, joka ei täällä ole aijemmin käynyt. 

Mihin sinä veisit ulkomaalaisen ystäväsi Helsingissä tai Suomessa?

❤ Anniina

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Me veisimme ehdottomasti kesällä veneilemään Turun saaristoon, talvella patikoisimme rantoja / jäätä pitkin upeita saaristonäkymiä täällä Taivassalossa ja Kustavissa.
    Suomi on upea maa :)

    merikapteeninvaimo.blogspot.fi

    VastaaPoista

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM