Vinkkejä lastenvaunuviidakkoon

perjantaina, maaliskuuta 02, 2018

*Yhteistyössä Vauvatalo Johanna

Muistan, kun piti alkaa etsimään ensimmäisiä vaunuja Julialle - mistähän sitä osaisi edes aloittaa? Onneksi mulla on työtaustaa lastenhoidossa, joten jonkinverran oli jo erilaisia vaunuja ja rattaita tullut työnnettyä. Päädyimme silloin yhdistelmävaunuihin, jossa tuli mukana kaikki: vauvankoppa, ratasistuin, turvakaukalo, hoitolaukku jne. Se oli kaikkein helpoin ja kaikki sopii varmasti yhteen. Ne menivätkin pitkään käytössä, mutta nyt päätimme hommata simppelimmät rattaat ja luopua yhdistelmävaunuista, sillä kopat ja kaukalot veivät tilaa meidän pienessä komerossa.

Lähdimme joulukuussa tutkimaan Vauvatalo Johannan valikoimaa kauppakeskus Selloon, sillä paikka on meille ennestään tuttu. Aikaisemmin testasimme heidän ruokailuvälinevalikoimaansa ja myymälässä asioidessamme palvelu oli miellyttävää ja asiantuntevaa. Olikin ilo kuulla, että pääsemme tekemään heidän kanssa uudemman kerran yhteistyötä! Myymälät löytyvät Sellon lisäksi Tampereella ja Turussa, mutta heillä on myös verkkokauppa.

Myyjä kertoi meille eri rattaiden ominaisuuksista ja suositteli meidän tarpeisiin muutamaa mallia, joista päädyimme Britax B-Motion Plus-rattaisiin. Meille oli tärkeää, että rattaat menevät helposti kasaan ja pieneen tilaan, mutta ovat käytössä tarpeeksi "jämäkät". Selkänojaa sai säädettyä tarpeeksi, paitsi ihan pystyyn sitä ei saa, joka on ainoa pikkumiinus. Kaikki muut ominaisuudet olivat kuitenkin niin sopivia meille, että tuo selkänoja ei haittaa. Nyt käytössä huomattiin, että Julia tykkää köllötellä hieman makuuasennossa, silloin kun hän ei istu ja kurki ympärilleen. Tuo pystyyn säädettävä selkänoja on muutenkin tarpeellinen lähinnä vauvalla, joka tarvitsee istuessaan vielä tukea.

Pidän tärkeänä hyviä renkaita, jotka menevät monenlaisessa maastossa. Kääntyvät etupyörät ovat tosi kätevät, mutta on hyvä että ne saa myös lukittua. Puhkeamattomat kumirenkaat todettiinkin paremmaksi vaihtoehtoksi, kuin ilmatäytteiset, jotka meillä ennen oli. Jalkatuen säädettävyys, irrottettavat päälliset ja työntöaisan säädettävyys olivat myös asioita, jotka vaikuttivat päätökseen.

Ja sitten tietenkin ulkonäkö. Kyllä mä tykkään näteistä rattaista, vaikka käyttöominaisuudet ovatkin se tärkein asia! Entiset rattaat olivat harmaakuomuiset, mutta nyt valittiin näissä Britaxeissa nätti beige (joo tiedän, olen tylsä).

YouTubesta löytyy nyt meidän testivideo. Käytiin Espoon Matinkylässä kävelemässä jäällä ja nauttimassa talvisesta säästä. Videon pääset näkemään TÄSTÄ.

Mieti ainakin näitä asioita valitessasi vaunuja tai rattaita:

  • Lapsen ikä
  • Missä liikut rattailla
  • Missä säilytät ja kuljetat rattaita
  • Millaiset pyörät sopivat teille
  • Elämää helpottavat ominaisuudet, kuten nappulat, nippulat ja säädettävyys
  • Lisävarusteet. Mitä kuuluu mukaan, mitä saa lisämaksusta. Sadesuoja, kuomu, kantokoppa?
  • Testaa käytännössä! 

Mulla on ilo jakaa teille alekoodi Vauvatalo Johannan verkkokauppaan! Koodilla "Anniina20e"saatte nyt 100e ostosta 20e alennusta! Koodi on 30 ensimmäiselle, joten jos nyt on ollut mielessä ostaa rattaita tai mitä tahansa lastentarvikkeita, niin käykää ihmeessä hyödyntämässä etu!Mitkä vaunut tai rattaat te olette kokeneet hyviksi ja mikä vaikutti ostopäätökseenne?

❤ Anniina


You Might Also Like

0 kommenttia

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM