Ajatuksia elämänmuutoksesta kaupungista maalle

perjantaina, marraskuuta 09, 2018

Pitkä aika taas vierähtänyt siitä, kun viimeksi tänne kirjoitin! YouTuben puolella on tapahtunut senkin edestä. 

Julkistimme pari viikkoa sitten tiedon siitä, että olemme muuttamassa maalle. Rehellisesti sanottuna, mua jännitti enemmän kuin koskaan julkaista tämä video. Mietin ihmisten suhtautumista ja varsinkin niiden läheisten ihmisten, jotka eivät vielä tienneet asiasta. Samalla videon julkaisu oli myös meille sellainen "Tämä on nyt sitten päätetty, että tämä projekti toteutetaan." Varmistus siitä, että olemme tosissamme. 

Videon julkaisun jälkeen pyörin kotona ympyrää, en uskaltanut katsoa ensimmäisiä kommentteja. Päässä pyöri ja huimasi. Onhan tämä nyt ihan mielettömän iso hyppy tuntemattomaan. Nyt se on myös julkista.

Jonkin ajan kuluttua aloin lukemaan videon kommentteja ja mitä ihmettä... kaikki ovat ihan innoissan!

Video ei saanut yhtäkään negatiivista kommenttia, pelkkää tsemppausta ja innostusta! Moni kommentoi, että haaveilee itsekin maalla asumisesta, ekologisemmasta elämästä jne, joten projektin eteneminen kiinnostaa todella paljon. Näihin kommentteihin vastailin hiki hatussa kaksi päivää aamusta iltaan :D

Vietimme viikko sitten muutaman päivän tulevassa kodissamme ja kuvasimme myös pari videota siitä:

Puuhattiin paljon ulkona auringonnoususta laskuun asti ja iltaisin mentiin hyvällä tavalla väsyneinä aikaisin nukkumaan. Päivärytmi ja liikunnan määrä ainakin kohdillaan! Nautimme kaikin puolin ajastamme, eikä tullut kertaakaan sellainen olo, että kaduttaisi. Päin vastoin, meidän intomme vain kasvoi lisää. 

Niin kuin videosta kävi ilmi, niin meillä ei ole vielä juoksevaa vettä tontilla. Sisävessa ja putket kyllä löytyy, mutta koska paikka on ollut vain kesäkäytössä viimevuodet, niin putket on otettu pois käytöstä jäätymisvaaran vuoksi. Kaivojen vesi on seissyt iät ja ajat, kannetkin oli rikki. Menee siis aikaa ennen kuin kaivon vesi saadaan käyttökuntoon. Ensalkuun sitä voi käyttää pesuvetenä, mutta vasta tutkimuksien jälkeen juomavetenä. 

Vesiputkia ei kannata asentaa ennen kuin talossa asuu vakituisesti, ellei hommaa kallista saattolämpöä. Olemmekin tulleet siihen tulokseen, että sisälle ostetaan ensin hyvät hanalliset vesisäiliöt käsien ja astioiden pesuun, juomavesi tuodaan mukanamme kanisterissa ja kylpeminen hoituu rantatönön toimivassa puusaunassa. Oikeastaan käsien- ja astioiden tiskaus sisätiloissa oli ainoa, jota maalla kaipasin, joten tämä suunnitelma auttaa siihen. 

Sitten vessahommiin. Navetassa meillä on yllättävän kiva ja viihtyisä huussi. Innostuin vieläpä vähän sisustamaan sitä havunoksilla ja siitä tuli vieläkin kivempi. En ole koskaan ollut mikään huussifani, mutta tässä huussissa hienompikin hienohelma viihtyy. Harmi, että ei ole nyt kuvia, mutta tallensin videoita Instagramini profiilin kansioon "Farm Life". 

Koska etenkin lapsiperheelle sisävessa on melko tärkeä, ollaan harkittu jonkinlaista kuivakäymälää vesivessan tilalle. Niitä kun on vaikka minkälaisia nykyään! En alkuun tajunnut pitää tätä edes vaihtoehtona, kunnes luin Facebookista Vanhojen talojen pelastus-ryhmästä aiheesta. Vesivessa tuo paljon haasteita vanhaan taloon, joten kuivakäymälää käyttivät yllättävän monet, myös lapsiperheet. 

Nyt odotellaan jännittyneenä, että milloin pääsemme muuttamaan. Se voi tapahtua muutaman viikon tai muutaman kuukauden päästä. Siihen asti käymme tilalla aina kun mahdollista ja valmistelemme sitä asuttavaan kuntoon. 

Kiitos kaikille teille, jotka olette kannustaneet ja olleet niin innolla tässä jutussa mukana! Ilman teitä ei oltaisi näin rohkeita! Toivon myös, että tuleva sisältömme saa ihmiset inspiroitumaan ja tavoittelemaan omia unelmiaan entistäkin enemmän. 

Elämä on tässä ja nyt! 

❤: Anniina 

You Might Also Like

0 kommenttia

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM