Hyvän olon suklaa-avocadojäätelö

torstaina, helmikuuta 07, 2019


Ruoka-asioista innostuneena kävin muutama viikko sitten kirjastossa lainaamassa innostustani tukevia kirjoja. Mukaan lähti mm. tuotantoeläinten hyvinvointia koskeva Syötäväksi kasvatetut,  terveellisiä reseptejä sisältävä Antti Heikkilän keittokirja sekä ensikesäksi keräilyvinkkejä pullollaan oleva Villiyrtit - hyvinvointia kotikulmilta

Koska tunnen itseni ja kokkauslaiskuuteni, meinasin jättää tämän Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion herkullisen näköisen Hyvän olon jäätelökirjan hyllyyn. Onneksi en jättänyt, koska tämä kirja taisi pelastaa elämäni! 

Meidän ruokavaliokokeilut ovat usein kaatuneet siihen, että herkkuhimo on yltynyt liian kovaksi ja tarpeeksi hyviä korvikkeita ei ole löytynyt. Jäätelö, etenkin suklaajäätelö, on yksi heikkoutemme ja ilokseni totesin tänään kun maistoin kokeiluani, että meidän ei tarvitsekaan luopua siitä kokonaan. 

Tämän kirjan resepteissä ei ole maitotuotteita, gluteenia tai valkoista sokeria. Kirjassa on laidasta laitaan reseptejä, mutta lisäksi vinkkejä eri raaka-aineista, jäätelön valmistuksesta eri menetelmin, sekä vaihtoehdot vegaaneille. 

Testasin ensimmäiseksi suklaa-avocadojäätelöä ja siitä tuli ihan mielettömän hyvä! Epäilin, että miten kookosmaito ja avocado toimivat jäätelön pohjana, mutta maku onkin erittäin neutraali ja raakakaakaon kanssa ihanan suklainen ja maukas. 

SUKLAA_AVOCADOJÄÄTELÖ

2 tlk täysrasvaista kookosmaitoa (jääkaappikylmää)
2 kypsää avocadoa
5 rkl kotimaista luomuhunajaa (tai kookossiirappia)
4-5 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl vaniljauutetta

Kaikki sekaisin tehosekoittimessa (itse käytin sauvasekoitinta) ja 
pakastimeen muutamaksi tunniksi. 
Jäätelöä voi käydä sekoittamassa puolen tunnin välein, 
jotta koostumuksesta tulee parempi. 
Itse jätin tämän tekemättä, 
mutta lopputulos oli silti tosi hyvä ja "jäätelömäinen". 
Pakko myöntää, että tältä näytti aamupalani tänään...Hups!


❤: Anniina

You Might Also Like

0 kommenttia

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM