5 vuotta yhdessä

torstaina, toukokuuta 16, 2019

Me ollaan oltu tänään 5 vuotta yhdessä! Lasketaan meidän seurusteluaika itseasiassa siitä päivästä, kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Viikon jälkeen ensitapaamisestamme olimme yhdessä mökillä ja soutelimme järvellä, kun kyselin Juhalta, että ollaanko me yhdessä vai ystäviä. Juha katsoi minua hölmistyneenä: "Eikö me olla oltu yhdessä kokoajan?".

Meidän suhde eteni nopeasti ja parin viikon jälkeen muutin jo Juhan luokse tähän asuntoon, jossa me nyt (vielä) asumme. Tämän kuun lopullahan me muutamme Etelä- Savoon vanhalle maatilalle. Kirjoitin pari vuotta sitten meidän rakkaustarinan blogiini ja löydät sen TÄÄLTÄ.

Puolen vuoden päästä jouluna Juha kosi minua ja seuraavana kesänä 2015 mentiin jo naimisiin. Häät oli rennot ulkohäät "mökillä" eli Juhan vanhempien silloisessa kodissa.  Siitä vuoden päästä 2016 Julia syntyi ja nyt kolme vuotta myöhemmin olemme tekemässä suurta elämänmuutosta eli muutamme landelle! Tänään oli itseasiassa Juhan viimeinen työpäivä uimahallilla ja tästä eteenpäin keskitymme täysipäiväisesti yritykseeni, someen sekä video- ja valokuvaamiseen. Hurjaa!

Meiltä kysytään usein, että miten me pidetään parisuhteemme kunnossa? Miten me ollaan aina niin positiivisia?

Tykkäämme tuottaa positiivista ja inspiroivaa sisältöä someen, se on meidän juttu. Videoissamme olemme iloisia ja huumorintajuisia, mutta sellaisia olemme muutenkin. Videot eivät tietenkään kerro koko totuutta, sillä meilläkin on huonoja päiviä: me mökötetään, suututaan, riidellään ja itketään. Ei usein, mutta joskus. Kuten parisuhteessa ja ylipäätään elämässä kuuluu. Tärkeintä riitelyssä on se, että miten ne sovitaan.

Minä olen meistä mököttäjä ja Juha keskustelunavaaja. Sen olen huomannut, että pelkkä riidan sopiminen ja syrjääntaputtelu ei toimi pidemmän päälle, vaan riidan aihe tulee käsitellä kunnolla kummankin näkökulmasta, selvittää mistä riita sai alkunsa ja miettiä miten tilanne korjataan jatkossa.

On tärkeä kuunnella toista, ymmärtää (tai ainakin yrittää), sekä kertoa myös avoimesti omista tunteistaan. Olen huomannut, että toisen syyttelyn sijaan toimii paljon paremmin, kun tarkastelee samalla omaa käytöstään ja katselee asioita toisenkin näkökulmasta. Myöskään sellainen "Miksi sä aina teet asiat näin ja näin, kaikki on sun syytä! " ei toimi pidemmän päälle, vaan enemmänkin: "Mun mielestä on ihanaa, että teet näin, mutta voisiko jatkossa kokeilla tehdä vaikka näin ja myös itsekin aijon parantaa tässä asiassa tapani.". Joskus sitä helposti aloittaa riitelyn kiihdyksissään tuolla ensimmäisellä tavalla, mutta hetken päästä jatkaa paremmalla tavalla.

Anteeksipyytäminen on kaiken a ja o.

Yksi tärkeä asia parisuhteessa on pienet huomionosoitukset päivittäin. En tarkoita lahjoja tai mitään sellaista, vaan läsnäoloa, hymyä, kosketusta, sanoja tai pientä tekoa. Tärkeintä on, että kumpikin antaa huomiota, ei vain toinen. 

Jokainen parisuhde on erilainen, kuten me ihmisetkin. Ei siis koskaan kannata verrata itseään tai omaa suhdettaan muihin, vaan kuunnella itseään ja kumppaniaan. 

Kiitos Juha, että hölmöilet kanssani ja olet maailman paras ystävä, aviomies ja lapsemme isä.


Mikä on teidän mielestä parisuhteessa tärkeintä ja miten ylläpidätte hyvää suhdetta? 


❤ AnniinaYou Might Also Like

1 kommenttia

 1. Lovely favorites post!, Yes!!!! I love this post!!, I fan of your site.
  You have to keep doing such an article even future.
  LOVE yours in this post!

  Best Funny Jokes in Hindi

  funny chutkule in hindi

  VastaaPoista

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM