Helppoa laskuttamista ja kirjanpitoa Finago Sololla

sunnuntaina, toukokuuta 12, 2019


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Finagon kanssa.


Perustin toiminimen puolitoista vuotta sitten ja olen siitä asti tuskaillut laskujen ja kirjanpidon kanssa. Koen kaikki paperihommat epämieluisina, joten olen toivonut siihen helpotusta. Onneksi kirjanpitäjäni on ihan huippu ja hoiti tilinpäätökseni todella hienosti sekavista kuiteistani huolimatta.


Olin etukäteen jo vähän kuullut Finago Solosta ja nähnyt erään pienyrittäjäystäväni räpsivän kuvia kuiteistaan. Onneksi pääsin tämän yhteistyön kautta tutustumaan tähän järjestelmään kunnolla, sillä se näyttäisi olevan ratkaisu kaikkiin pulmiini!

Kysyin kirjanpitäjäni mielipidettä ja hän oli myös erittäin kiinnostunut, koska oli itsekin kuullut Finago Solosta hyviä kokemuksia. Hänellä on myös jo valmiiksi käytössä yhteensopiva Procountour, joten järjestelmän käyttöönotto olisi erittäin vaivatonta myös hänen puolestaan.

Tähän asti olen tulostellut laskuja ja tiliotteita, järjestellyt niitä old schoolisti mappiin ja skannaillut kuitteja samaan syssyyn. Hirvittävä paperiläjä ja ahdistaa pelkkä ajatuskin.


Finago Solo on pienyrittäjän laskustusohjelma, verkkopankki ja kuittisovellus, joten jatkossa hoidan kaikki yritykseni taloushallinnolliset asiat helposti missä vaan, vaikkapa puhelimellani reissussa. Järjestelmä yhdistetään yrityksen tiliin, joten tiliotteetkin ovat valmiiksi Finago Solossa. Tämän ominaisuuden vuoksi, myös laskujen maksaminen hoituu samassa paikassa. Pienyrittäjän arki helpottuu, kun kaikki talousasiat voi hoitaa yhdessä paikassa, kuten tehdä laskuja tai ottaa kuiteista kuvat suoraan järjestelmään. Kaikki ominaisuudet toimivat myös puhelimella, joten voin lähetellä laskuja tai tarkistaa kuittejani missä vain. Käyttömukavuudeltaan Finago Solo vaikuttaa selkeältä ja yksinkertaiselta. Etusivulta löydän kaikki tärkeät toiminnot ilman etsimistä ja päänvaivaa.

Finago Solo helpottaa myös kirjanpitäjän työtä, kun kaikki kuitit, laskut sekä tiliotteet ovat ajallaan ja järjestyksessä yhdessä paikassa ja niitä pääsee milloin vain helposti tarkastelemaan.

Laskut olen tähän asti vienyt pdf:nä työpöydälle ja sieltä sähköpostin kautta asiakkaille, mutta jatkossa voin lähettää ne suoraan Finago Solosta. Tämäkin pieni, mutta aikaa säästävä ominaisuus on loistava apu kiireiselle pienyrittäjälle.

Kenkälaatikkosysteemissä on ollut myös se ongelma, että ellen itse pidä jonkinlaista kirjaa tuloista ja menoista, niin minulla ei ole niistä hajukaan ennen tilinpäätöstä. Finago Solossa, sekä minä että kirjanpitäjäni pysymme jatkuvasti ajantasalla kaikista yritykseni taloushallinnollisista asioista.

Luulen, että moni pienyrittäjä tuskailee samojen ongelmien kanssa, joten suosittelen ehdottomasti tutustumaan Finago Soloon!

❤ Anniina

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Hei! Onko sinulla tai kirjanpitäjälläsi kertoa kokemuksia eroista Procountoriin? Ja tuosta kirjanpitäjän näkökulmasta kuulisin mieluusti lisää. Finago Solosta tuli mainosta ja minua kiinnostaisi mutta kirjanpitäjä oli epäileväinen, kun käyttää vain Procountoria.
  Procountorin hinnoittelu vaan on tehty mikroyrittäjälle tyhmästi, joten Finago Solon 29e/kk alkoi kiinnostamaan.

  VastaaPoista
 2. Itse juuri olen suunnittelemassa omaa toiminimeä ja etsin tietoa juurikin tähän. Kiva että tuommoisia näppäriä ohjelmia löytyy. Nimen omaan noiden kuittien ja laskujen pyörittely ei kiinnosta niin tää ois hyvä. Onneksi tilitoimisto pitää sitten kirjanpidosta huolen.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kyllä hyvältä järjestelmältä. Ja vielä laskutkin sitä kautta saa asiakkaalle lähetettyä. Hyvä, että kirjanpitäjälläsi oli yhteensopiva järjestelmä. https://www.tilipetra.fi/kirjanpitopalvelut

  VastaaPoista
 4. Olen myös itse yksityisyrittäjä, niin ajattelin alussa, että joo ei mitään hätää, että kyllä itse helposti pystyn hoitamaan oman kirjanpidon yms. Eipä mene kuitenkaan ihan näin, että vie ainakin itsellä tosi paljon aikaa ja kanssa hermot tuntuu menevän. Tälläinen järjestelmähän kuulostaa mielenkiintoiselta! Tuo olisi kyllä todella kätevää, että voisi ottaa vaan kuvia kuiteista, että ei aina nimenomaan tarvitsisi skannata kaikkea.

  VastaaPoista

Like me on Facebook

Blogitekstisuositus

Rakkautta ensisilmäyksellä

MY INSTAGRAM